tirsdag 27. august 2013

Grønn kraft

Vi trenger påfyll av Grønn kraft får å få ren energi. Noen mennesker snakker om å dra på ferie eller hyttetur for å ladde opp batteriene.
Men de fleste lader bare opp batteriet på mobil eller nettbrett, og er som regel mer utslitt på vei hjem igjen.

Og at vi har et indre batteri kan jeg vri min fantasi til å forstå. Men da trenger også cellestrukturen i vårt indre batteri rett veske.

Så jeg begynte å søke på nettet for å se om Te kan være rett veske for vårt indre batteri. 

Her er det jeg har satt sammen, med noen bilder av vårt kommende produkt.


Vi kan sammenligne et Te blad med en solcelle som tar sollys og omdanner det til energi.

Ved hjelp av elementene Jord, Vann og Sol vil også et Te blad produsere ren energi. Vi kan igjen ta opp den energien ved å la Te bladene ligge å trekke i varmt vann, for deretter å drikke vesken.

Polyfenoler EGCG

Den mest kjente bestanddelen i grønn te er polyfenolen EGCG, som står for -epigallocatechin-3-gallate. Det er relativt bred enighet om at det er EGCG som står bak de fleste positive effektene fra grønn te

Andre interessante ingredienser i grønn te er koffein og theanin. Koffein er sannsynligvis velkjent for de fleste, og det er verdt å merke seg at innholdet er langt lavere enn i for eksempel kaffe - på godt og vondt. Thenanin er muligens litt mer ukjent - dette er en aminosyre med et par fascinerende effekter. Den påstås blant annet å bidra til en følelse av ro og avslapping, som en motsetning til den stimulerende effekten fra koffein.



De påståtte effektene fra grønn te er mange.

- Påstått å motvirke degenerende mentale sykdommer som Parkinsons og Alzheimers
- Påstått å motvirke og delvis helbrede kreft
- Påstått å motvirke kardiovaskulær sykdom (infarkt, slag)
- Påstått å motvirke ødeleggende oksiderende effekter fra frie radikaler
- Påstått å øke nivåene av den gode kolesteroltypen HDL
- Påstått å øke kroppens fettforbrenning
- Påstått å hjelpe mot karies, sår hals, diabetes, hudproblemer og generell inflammasjon.


Beskyttelse mot kreft

Det er veldig mange undersøkelser som viser til at grønn te minsker sannsynligheten for en rekke typer av kreft, og selv om man aldri kan være 100 % sikkert på noe, så vil jeg si at effekten av grønn te er så godt som fullstendig bevist.

De fleste undersøkelsene viser til EGCG som er det aktive stoffet i grønn te som bidrar til disse effektene, og blant krefttypene EGCG beskytter mot, finner man blant annet lungekreft, prostatakreft og brystkreft. 

EGCG skal være spesielt effektivt mot brystkreft, i følge en undersøkelse gjort av 'University of California' minsker grønn te veksten av brystkreft med en direkte 'anti-proliferative' effekt på kreftsvultsene ('anti-proliferative' – bør slås opp for de som ønsker å lese mer).


Grønn te og vektreduksjon/ fettforbrenning

Det er gjort noen veldig interessante og gode studier på grønn te og vektreduksjon/fettforbrenning. Disse studiene har målt hvor mye forbrenningen har økt ved tilskudd av grønn te, og har henholdsvis funnet en økning på 100, 180 og 200 kcal per døgn. Dette virker kanskje ikke så mye ved første øyekast, selv om det over tid kan utgjøre mange kilo fett. En annen effekt er at grønn te øker forbrenningen av fett på bekostning av karbohydrater. Med andre ord, selv om grønn te bare øker forbrenningen med 100-200 kalorier daglig, vil forbrenningen av fett øke uproporsjonalt mer. 

Den siste effekten grønn te bidrar med i denne sammenheng er via en reduksjon av appetitten. Altså, totalt øker grønn te antallet kalorier man forbrenner daglig, i tillegg til å øke prosentandelen av disse kaloriene som kommer fra fett og at vi også inntar færre kalorier som en konsekvens av mindre appetitt.


Forbedrer Mentalt fokus

Inntak av aminosyren L-theanine, som nesten bare er å finne i te-planten, gjør mennesker mer beroliget og mentalt fokusert, dette kommer fram i en undersøkelser gjort  på mennesker av 'City University of New York' i septemter 2007
En japansk undersøkelse gjort i 2006 viser til at grønn te, også minsker sannsynligheten for lærevansker, noe som sannsynligvis skyldes innholdet av virkestoffet EGCG, som passerer gjennom blod-hjerne barrieren.
Undersøkelser viser også at te minsker tress ved at det minsker nivået av stress-hormonet kortisol i kroppen.


Da vil jeg bare legge til at vi jobber med di siste detaljene før vi om en stund lanserer "Te på Nett" her fra Namlat.

Vi kommer til å lansere en "Startpakke" med Te og Te glass for de som ønsker å fylle veske på sitt indre batteri.












3 kommentarer:

Unknown sa...

Veldig bra, dette blir spennende!

Min pensjonisttilværelse sa...

Snart fagbrev? Flotte greier dette, lykke til med lanseringen.

BrittB sa...

Flott!! Dette blir spennende, lykke til!!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...