fredag 15. november 2013

Jakten på Antioksidanter

For oss har jakten på Antioksidanter holdt på en stund og snart kan vi tilby Dere en enkel måte å delta på søken etter Ungdomskilden.

TE gjør deg mer våken, mer avslappet, og en større sannsynlighet for og bekjempe fri radikaler (stress). Dette er alle gode ting. 

Mennesker har brygget te i varmt vann i 500.000 år

Som dere forstår så har inntressen for te for oss, gått langt over det som er normalen, men hva betyr den personlige investeringen for oss?

Ny forskning på forholdet mellom ernæring og hjernen hjelper oss til å forstå hvorfor tid for te er en så viktig del av dagen - for innholdet i te hjelper oss å bli mer våken, mer avslappet, og sunnere på lang sikt. Det er den reneste energien du kan tilføre kroppen. 

Te inneholder havparten av koffeininnholdet som i en kopp kaffe, men riktig mengde til og gi oss energi.

Riktig mengde avslapning

Utenom koffein, har te en annen fordel, og dette er unikt for te bladet: theanine, som er en aminosyre som finnes i svart og grønn te. 

En gjennomgang av forskning tyder på at theanine reduserer angst og beroliger oss, fordi det øker antall hemmende nevrontransmittere (som balansere stemningen i oss) og modulerer serotonin og dopamin som gjør at vi føler oss bra.

Theanine virker ved å øke produksjonen av GABA i hjernen. Ligner på effektene av meditasjon, det stimulerer også alpha hjernebølger, som henger naturlig sammen med dype tilstander av velvære og økt mental klarhet.

Theanine kan øke læring, oppmerksomhet og følelse av glede. Disse effektene skyldes mest sannsynlig den naturlige dopamin busten vi får ved og drikke te.

Og ikke glem alle Antioksidantene.

Te er full av antioksidanter som thearubigins, epicatechins, og katekiner, som utover å være vanskelig og utale, har mektig gode resultater når det gjelder og beskytte våre celler mot frie radikaler og beskytter mot blodpropp, kreft, og åreforkalkning. I tillegg antyder forskning at vanlige te drikker har en lavere risiko for hjertesykdom og slag, samt lavere kolesterol. 

Med andre ord, du trenger ikke å være en te ekspert for å vite at å drikke te spår en sunn og produktiv fremtid.

Hvor må vi dra for og finne den beste teen denne jordkloden har og by på.

Fra Assam i India hele veien til Yunnan i Kina ligger det fjellkjeder som bader i morgendug, dette igjen gir perfekte forhold for te dyrking, en del av disse fjellene ligger i Chiang Rai.

Og te dyrkerne som har slått seg til ro her, er fjelstammer som nettopp kommer fra Yunnan i Kina.

 

Fjellene i Chiang Rai strekker seg helt ut til den mektige Mekongelven, samens med  enorme områder for risdyrking. Det er et frodig landskap mesteparten av året.  

Frodig har det blitt på Namlat i de nå 5 årene vi har bodd her, dette er for oss et perfekt sted for og finne balansen i våre liv.

Og nå er den lille familien klar for et nytt eventyr, et eventyr som vi håper vil berike dere like mye som det har beriket oss. Og at det kommer fra hjerte er det ingen tvil om. Vi ønsker at alle rundt oss, familie og venner skal få glede i det og ta seg tid til et glass te.

ARTISAN LØSBLAD  ELLER  KOMMERSIELL TEPOSE

Hvorfor velge løs blad te isteden for den kommersielle teposen ?

Det hele koker ned til ferskhet, kvalitet og smak.

Brygge te i sin løse bladform gjør at varmt vann åpner bladene og trekker ut alt av hva te bladet inneholder

Den kommersielle tepose er en moderne oppfinnelse utviklet for å lage te drikking enkelt og praktisk, men i sin historie ga oss en lavere kvalitets te, produkt som gir en endimensjonal smaksprofil.

 

Her er de største forskjellene mellom løs blad te og kommersielle tepose:

Kommersiell Tepose

Produsert i maskinndrevet produksjon eller Knus Riv Pulver metoden.

Kuttes med kniver i maskin, dette gir en laver grad og mye støv og stillker som havner i teposen.

Endimensjonal smaksprofil ment for et sterkt brygg som passer til melk og sukker

Ofte pakket i blekket papir som kan inneholde kjemikalier.

Maskinprodusert i høyt volum for så å bli oppbevart og lagret over lengre tid

Smaken er over etter en gangs bruk.

  

Artisan løsblad te

Produsert på en tradisjonell  håndverks metode. 

Hele te blader av høy kvalitet.

Subtile nyanser og smak hentet fra hele te bladet som har ved hjelp av teglasset muligheten for å utvide seg fullt ut i varmt vann.

Pakket løs i vakuumpakket lufttette poser for og holde på dens friskhet og smak.

Produsert sesongmessig i små mengder på en håndverksmetode, metode som involverer håndplukking og håndsortering av kvalitets blader.

De samme bladene kan brygges flere ganger.

 

 

Så det er ikke tvil, vi har kun en vinner.  Og vinneren vinner på Kvalitet ikke på Kvantitet.

Vi er nå snart klar til og åpne vår første te butikk på nett, det er nå kun snakk om noen få dager før vi klipper snoren til Tebutikken på Namlat.


Fersk te fra tefjellet i Chiang Rai.


Vakumpakket i fjøset på Namlat skal sikkre høy kvalitet på teen du mottar i posten.


Sandra gleder seg til å ta tak i den lille familiebedriften vi nå starter. 

Da får dere ha en trivelig helg! 








4 kommentarer:

Min pensjonisttilværelse sa...

Dette blir spennende. Te fra Namlat er absolutt å anbefale.

Wenche sa...

Spennende:-) hvis det er den samme teen som jeg fikk hos Jorid sist vi hadde lunsj, så er den veldig god. Lykke til alle tre :-)

Unknown sa...

Kjempebra! God helg

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Vilken bra te dette virker väre. Till og med jeg som en kaffedrikker skulle kunne tenke meg å pröve denne... Det sier ikke lite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...