torsdag 3. januar 2013

Første nyttårs besøk

 Det er en bra start på det nye året når man får besøk fra Norge, og særlig bra er det når vi har kjent værandre siden vi var 6 år, like gammel som Sandra er nå.
Tom Erik, May og lille Daniel på 5 år skal tilbringe 10 dager her på Namlat, og første utflukt går til fjellet Doi Tung.
Navnet på fjellet betyr Flaggtoppen, etter at kong Achutarat av Chiang Saen i år 911 bestemte at det skulle stå et flagg på toppen som markerer stedet der to Chedier skulle stå. Chedier er navnet på de kjente spir lignende byggningene ved et tempel, likt det som var på fredens fjell.
Doi Tung er i Thailands målestokk en imponerende fjellkjede som strekker seg helt ut til Mekong elven, og er med på å forandre landskapet fra rismarker til en vegg av Granitt og kaklsteinsformasjoner som danner en naturlig grense mot Burma. 

 Her er Tom Erik, May, Sandra og Daniel på vei opp til Villaen
Sandra og Nut tar en pust i bakken på vei opp til villaen 

 Den kongelige villaen som ble bygget i 1988 av Kong Bhumibols mor, en sommerresident som ble brukt til å inspirere de lokale fjellstammen til å slutte med opiumproduksjon å heller begynne å dyrke grønnsaker, ett kjempestort hageanlegg ble også startet opp får å trekke turister til regionen.  Di fleste fjellstammen lever nå av å levere både blomster, kaffe og håndverk til prosjektet som Miss Sangwan startet.
Miss Sangwan var navnet hun brukte i det daglige, hun bodde mesteparten av sin tid i Sveits, derfor er villaen bygd i en blanding mellom Lanna (Thai) og Sveitser still.
 May, Daniel og Sandra stiller opp for fotografen
 Her blir det is på Daniel og Sandra

 Utsikt over hagen
 Helle gjengen på grensa til Burma
 En av mange handlesmug i Mea sai

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...